امام خامنه ای(مدظله العالی):
شاخص های مهم پیشرفت :
۱-“اعتماد به نفس ملی” و “عدالت”
۲- شور و نشاط و سرزندگی ملت
۳-عدالت
جنگ اراده ها با دشمنان پیشرفت کشور: آنچه که در این نبرد اراده ها تعیین کننده خواهد بود، حفظ عزم و اراده مستحکم، بصیرت و روشن بینی، وحدت مردم و اتحاد کلمه مسئولان، وظیفه شناسی آحاد مردم، و مغرور نشدن و غفلت نکردن از کید دشمن است.
بدخواهان ملت ایران به خوبی میدانند که شور و نشاط و سرزندگی موجب حرکت و کار و تلاش میشود، بنابراین بدنبال خاموش کردن این شعله فروزان و زمینه سازی برای روحیه خمودگی و درنهایت ایجاد عقب ماندگی در کشور هستند.
بزرگداشت سرداران و رزمندگان شهید دفاع مقدس که در سخت ترین عرصه ها وارد میدان شدند یکی از مواردی است که میتواند شور و نشاط نسل جوان کنونی را دو چندان کند.
باندهای مرموز بین المللی با توزیع مواد مخدر در کشور بدنبال تحمیل حالت تخدیر شدگی در جوانان هستند که در کنار مسئولیت دستگاههای مسئول، روحیه نشاط جوانان ، موثرترین و مستحکم ترین عامل برای مقابله با این خطر بزرگ است.
پیشرفت حد و مرزی ندارد و باید آنقدر ادامه پیدا کند تا ملت ایران در جهات گوناگون الگو شود.
دشمن همواره به دنبال تلقین روحیه نگاه تحقیر آمیز به خود و دنباله روی از غرب است، در حالیکه تاریخ ملت ایران نشان میدهد این ملت، در دوره هایی، در عرصه های مختلف پیشرو بوده است.
ایران باید با تلاش و پشتکار جوانان به جایگاهی برسد که هر فردی که بدنبال تازه های علمی است، مجبور باشد زبان فارسی را فرا بگیرد.
جوانان و نخبگان علمی، سیاسی و فرهنگی، این آینده را آینده ای قطعی و حتمی بدانند و برای رسیدن به آن برنامه ریزی و کار و تلاش کنند.
عزت ملی و اعتماد به نفس ملی… این اعتماد به نفس ملی، به برکت اسلام بوجود آمده است و به هر میزان که عمل به اسلام و احکام آن بیشتر باشد، اعتماد به نفس ملی افزایش خواهد یافت.
در منطق اسلام، پیشرفت بدون عدالت، پیشرفت واقعی نیست.
عوامل تعیین کننده در جنگ اراده ها: عزم و اراده، بصیرت و روشن بینی، وحدت و وظیفه شناسی آحاد مردم، و اتحاد کلمه مسئولان و همکاری دستگاهها، عناصری هستند که میتوانند ملت ایران را به جایگاه شایسته پیشرفت خود برسانند.
قوی باشید اما دشمن را ضعیف نپندارید و از او غافل نشوید زیرا دشمن از راههای گوناگون وارد میشود و باید هوشیار بود.
این احساس وظیفه نسبت به آینده کشور و مدیریت آن نشان دهنده آگاهی و بصیرت مردم این منطقه و روحیه بسیار ارزشمندی است که باید در سراسر کشور حفظ و تقویت شود.
ترجیح نشانها و کالاهای خارجی بر تولیدات داخلی، روش و روحیه نادرستی است، زیرا حمایت واقعی از تولید ملی در گرو گسترش روحیه مصرف کالاهای داخلی است… اگر از تولید ملی حمایت شود بسیاری از مشکلات اقتصادی همچون بیکاری و تورم برطرف خواهد شد.